18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Šarović smatra da će izbori biti prolongirani za novembar

SARAJEVO – Predsjednik SDS-a Mirko Šarović ocijenio je da lokalni izbori koji su raspisani za 4. oktobar neće biti održani tada, nego da će zbog nedostatka finansijskih sredstava i javnih nabavki biti prolongirani za novembar.

On je naveo da, prije svega, treba obezbijediti pet miliona KM, a za ta sredstva je potrebno usvajanje budžeta.

„Ako se ne usvoji budžet do kraja maja, mi smo onda u grdnom problemu i vjerovatno će se tada u nadležnim tijelima odlučivati kako će se dalje ići. Ukoliko i budu održani izbori, oni po mojoj procjeni ne mogu biti prije početka novembra jer se moraju obaviti javne nabavke“, rekao je Šarović.

Komentarišući najavu Milovana Bjelice da će se ponovo kandidovati ispred SDS-a za načelnika opštine Sokolac, Šarović je rekao da je odluka o kandidaturi na sokolačkom Opštinskom odboru stranke.

„Oni su predlagači, a Glavni odbor i predsjednik SDS-a to potpisuju i oni su zadnja istanca“, rekao je Šarović Srni, navodeći da će Opštinski odbor SDS-a Sokolac ponuditi prijedlog i odlučiti da li je to Bjelica ili neko drugi.

Prema njegovim riječima, uslovi se znaju što se tiče koalicija i svako mora da se pridržava stavova SDS-a.

„Pravila su ranije dogovorena i preduslov za onoga koji želi da bude kandidat liste SDS-a je pridržavanje stavova Predsjedništva i Glavnog odbora SDS-a“, napomenuo je Šarović.

Centralna izborna komisija BiH donijela je odluku o raspisivanju i održavanju lokalnih izbora 4. oktobra ove godine. Odluka je donesena jednoglasno i ne obuhvata glasanje za grad Mostar, za koji će izbori biti raspisani po sticanju uslova za njihovo održavanje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se