5.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Sa internet prezentacije izbačeno da je Tesla Hrvat

BEOGRAD – Sa zvanične internet prezentaciji EU izbačen je sporni dio teksta u odjeljku „ugla za učenje“, u kome je bilo navedeno da je Nikola Tesla „čuveni Hrvat“, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

U saopštenju se navodi da je do izbacivanja ovog netačnog podatka došlo nakon pravovremene i oštre reakcije državnih organa Srbije – Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva kulture i informisanja.

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije izražava zadovoljstvo zbog učinjene ispravke, prevashodno imajući u vidu da je navedeni sadržaj interaktivna igra namijenjena obrazovanju mladih.

„Nadamo se da se ovakve i slične greške više neće ponoviti, s obzirom da ovo nije prvi put da se u različitim okolnostima, a sa istim motivima, netačno prikazuje nacionalnost čuvenog svetskog naučnika“, navodi se u saopštenju.

Prije četiri dana je na stranici kutka za učenje zvaničnog veb-sajta EU, na kome djeca mogu da saznaju zanimljivosti o članicama Unije, u odjeljku Hrvatska, pisalo da je Nikola Tesla čuveni hrvatski naučnik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se