23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Rakitić blizu potpisa za italijanskog velikana

Katalonski Sport objavio je da su Barselona i Juventus blizu dogovora o velikoj razmjeni igrača.

Miralem Pjanić i Matija De Šiljo trebali bi potpisati za španskog prvaka, a klub iz Torina u razmjeni želi Žan-Klera Todiboa te Ivana Rakitića ili Artura Vidala.

Juventus je prošle godine pokušao dovesti Rakitića, klubovi su se već dogovorili oko odštete, ali je hrvatski reprezentativac odbio transfer u Torino jer je htio ostati u Kataloniji i dokazati da zaslužuje veću ulogu. Međutim, Rakitić ove sezone nije upao u prvi tim Barselone te ga se klub pokušava riješiti i nudi ga Juventusu i Interu u razmjene igrača.

-Svjestan sam situacije i svog statusa, ali nisam vreća krumpira s kojom mogu raditi što ih volja. Želim biti tamo gdje me vole, poštuju i trebaju. Ako je to u Barseloni, divno, a ako nije, otići ću tamo gdje želim ja sam, a ne gdje me pošalju. Već sam klubu jasno dao do znanja da neću tolerisati takvo ponašanje – rekao je nedavno Rakitić.

Pregovori o njegovom odlasku u Juventus znače da je hrvatski veznjak promijenio mišljenje o učestvovanju u razmjenama ili da ga Barselona nije poslušala i bez njegovog odobrenja nastavila ga nuditi raznim klubovima.

Ranije je Rakitić poručio kako bi najviše volio otići u Sevilju, ali zbog ekonomske krize nastale pandemijom virusa korona njegov bivši klub neće moći ponuditi onoliko koliko Barselona traži.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se