1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Preminula Zvezdina legenda u 60. godini, bio je jedan od najboljih fudbalera Jugoslavije osamdesetih

Jedan od najboljih fudbalera ne ovim prostorima tokom osamdesetih godina preminuo je danas.

Legendarni slovenačkfudbaler Marko Elzner preminuo je u 60. godini, javili su novinari „Dela“.

Jedan od najboljih igrača koje je ta država ikada imala preminuo je od posledica teške bolesti, a pre samo mesec dana proslavio je svoj šezdeseti rođendan.

Elzner je tokom karijere sa velikim uspehom nastupao za Crvenu zvezdu, s kojom je osvojio titulu prvaka države i Kup , a odigrao i 18 mečeva za reprezentaciju Jugoslavije, te bio deo genracije koja je učestvovala na Olimpijskimi igrama 1984. godine.

– Bio je odličan defanzivac, libero plemenitog kova, izvanredna osoba i jedan od miljenika navijača našeg kluba. „U Crvenu zvezdu sam došao kao skijaš, a otišao kao kralj“, između ostalog o Elzneru piše na sajtu kluba iz Ljutice Bogdana.

Odrastao je igrajući za Slovan, pre prelaska u Olimpiju koju je vodio njegov otac Branko. Na Marakanu je stigao 1983. godine i zadržao se četiri sezone pre odlaska u Francusku i ekipu Nice.

Elzner će ostati upamćen kao deo generacije crveno-belih koja je načinila jedan od najvećih podviga u istoriji kluba, pobedivši s 4:2 madridski Real, u martu 1987. godine, u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa evropskih šampiona.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se