-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Poznat identitet svih uhapšenih u akciji „Kristal“ (FOTO)

Kako RTRS saznaje uhapšeni su Milisav Tomić iz Bijeljine, Aleksandar Gajić iz Bijeljine, Pavle Stević iz Brčkog, Žeko Simić iz Ugljevika, Radan Dotlić iz Bijeljine, Savo Simić iz Ugljevika, Siniša Perić iz Bijeljine, Radoslav Simić iz Bijeljine, Danijel Perić iz Bijeljine, Zlatan Ćuk iz Bijeljine, Adi Bajgorić iz Slovenije, Vladan Kakuća iz Bijeljine, Srđan Mićić iz Brčkog, Elvis Hodžić iz Lukavca, Željko Vujić iz Bijeljine i Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon iz Rume.

Sva navedena lica se saslušavaju u svojstvu osumnjičenih i svjedoka, a osumnjičeni su za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i prostitucija.

162740

Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj protiv Zlatana Ćuka, Milisava Tomića, Tijane Maksimović, Željka Vujića i Vladana Kakuća zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela – organizirani kriminal iz Člana 249 u vezi sa krivičnim djelom međunarodno vrbovanje radi prostitucije iz Člana 187 KZ BiH.

162742

Očekuje se sprovođenje u prostorije Tužilaštva BiH. Pored navedenih krivičnih djela, postoje osnovi sumnje da su navedena lica počinila i dva krivična djela iz nadležnosti KZ Republike Srpske, i to neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz Člana 207 i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz Člana 361.

162748

Prilikom pretresa vikend kuće, lica i vozila do sada je pronađeno deset pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge, tri pancira, više mobilnih telefona i lap topova, te novac u iznosu od oko 20.000 KM u raznim valutama – evri, franci, švedske krune, dolari.

046778

Takođe u službene prostorije dovedena su Sašo Belić iz Slovenije, Rikardo Merdausl iz Slovenije, Slaviša Drobić iz Slovenije, Slavko Vinčić iz Slovenije, Saša Petrović iz Čačka, Sofija Gačić iz Beograda, Marija Krstić iz Beograda, Јovana Denić iz Mladenovca, Dejan Kakuća iz Bijeljine, Marko Erkić iz Bijeljine, Damir Hamzić iz Bijeljine i Aleksa Despotović iz Bijeljine.

Pretres pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina i dalje traje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se