naslovnaVIJESTIZvornik

Potpisan ugovor za početak rekonstrukcije Doma zdravlja sredstvima Vlade Srbije i Zvornika

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i predstavnik konzorcijuma koji čine „Keso gradnja“ d.o.o Zvornik, „Keso promet“ d.o.o Zvornik i „Terming“ d.o.o Bijeljina Dragiša Krstić potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Zvornik u vrijednosti od 1.269.941 KM.

Gradonačelnik je saopštio da je Vlada Republike Srbije donirala 500.000 evra na osnovu Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa Republike Srpske i Republike Srbije, dok preostalih 295.000 KM izdvaja Grad Zvornik.

-Radi se o radovima na utopljavanju zgrade koji podrazumijevaju zamjenu unutrašnje i spoljašnje stolarije,  izradu termoizolacije i fasade, spuštenih plafona, nove elektroinstalacije, a biće urađeno i ono što se u toku radova pojavi kao interventno – rekao je gradonačelnik koji se zahvalio Vladi Republike Srbije na izdvojenim sredstvima, ne samo za ovaj projekat nego i za druge na području Zvornika i regije.

Direktor Doma zdravlja Radivoje Aćimović istakao je da je rekonstrukcija veoma značajna za ovu ustanovu, jer će korisnici i zaposleni imati bolje uslove za rad i pružanje zdravstvenih usluga, dobiće se energetske uštede, dok će i sam objekat imati nov, ljepši izgled.

-Dom zdravlja izgrađen je 1985. godine i do danas nije bilo značajnijih ulaganja u njegovu rekonstrukciju, izuzev rekonstrukcije krova i radova na prvom spratu gdje su smješteni timovi porodične medicine. Ovo je do sada najveće ulaganje i zahvalni smo Republici Srbiji, Vladi Republike Srpske, a naročito Gradskoj upravi i gradonačelniku koji su izdvojili značajna sredstva i za ove radove.  Gradska uprava nam niz posljednjih godina pruža veliku podršku bez koje funkcionisanje i rad naše ustanove ne bi bio moguć- navodi Aćimović.

Dragiša Krstić je napomenuo da je očekivani početak radova u narednih dvadesetak dana, te da je rok za završetak 120 dana.

-Uradićemo stručno i kvalitetno radove i u predviđenom roku. Raspolažemo kapacitetima i što se tiče materijala kojih imamo na zalihama, kao i radne snage. Sa rukovodstvom Doma zdravlja dogovorićemo fazno izvođenje radova da ne bi ugrožavali funkcionisanje ove ustanove, uz poštovanje svih preventivnih mjera Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Republičkog štaba za vanredne situacije – ističe Krstić.

Tagovi
Back to top button
Close
Close