18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Poreski inspektor iz Prijedora uzeo 5.000 maraka mita?

PRIJEDOR – Inspektor Poreske uprave Republičke Srpske iz Područnog centra Prijedor Nemanja Barović uhapšen je u akciji „Svodna“, zbog sumnje da je od poreskog obveznika uzeo 5.000 maraka mita.

Nezavisne novine prenose da se inspektor tereti da je uzeo mito od privrednika iz Svodne, opština Novi Grad. Izvori ovih novina otkrivaju da je akcija detaljno isplanirana, odnosno označene su novčanice, pošto je privrednik ranije prijavio da mu je tražen mito.

Kako je, uz navođenje incijala osumnjičenog, saopšteno iz MUP-a RS, tokom hapšenja pronađeni su novac i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su, uz asistenciju kolega iz Policijske uprave Prijedor, pretresli službene, ali i privatne stambene prostorije koje uhapšeni koristi u Prijedoru.

„Nakon završene kriminalističke obrade, N.B. biće predat Republičkom javnom tužilaštvu uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu“, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Akciju su realizovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

Iz Poreske uprave Republike Srpske su poručili da podržavaju aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala.

„Po dobijanju zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom odlučićemo i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ovog inspektora“, saopštili su iz Poreske uprave RS.

Kako su dalje naveli, jedan od strateških ciljeva u radu Poreske uprave RS, pored borbe protiv sive ekonomije, je i podrška suzbijanju korupcije i kriminala.

„Odlučni smo da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela i koji ih čine, tako da ove aktivnosti idu u prilog tome“, kažu u Poreskoj upravi RS.

Barović je, po saznanju Nezaqvisnih novina, ranije bio šef u Područnom centru Poreske uprave u Prijedoru, a potom je jedno vrijeme radio kao poreski inspektor u Banjaluci, nakon čega se ponovo vratio u Prijedor.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se