23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Pogrešno protumačena informcija zbunila neke

ZVORNIK – U Domu za starija lica u Kiseljaku kod Zvornika nema zaraženih osoba, kako su neki pogrešno protumačili informciju od juče da je među novozaraženim licima u Republici Srpskoj i jedno sa prebivalištem u Zvorniku, a koje se nalazi u jednom domu za stara lica izvan teritorije grada Zvornika, odnosno na području opštine Derventa.

-U našoj ustanovi smještena su 44 korisnika i oni nemaju simptome koji bi ukazivali na bolest izazvanu virusom korona, saopšteno je iz JU „Dom za starija lica“ Kiseljak-Zvornik.

Na osnovu instrukcija Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite preduzete su sve preventivne mjere počev od 28. februara od kada su zabranjene sve posjete.

Korisnicima se dva puta dnevno mjeri temperatura, ujutro i uveče. Primjenjuju se pojačane mjere lične higijene, zaposleni koriste zaštitnu opremu i vrši se njihova dezinfekcija i mjeri im se temperatura na ulazu u objekat prilikom njihovog dolaska na posao.

Tri puta dnevno dezinfikuju se prostorije u objektu.

-Svi zaposleni radnici nedavno su testirani i rezultati su bili negativni, kaže se u saopštenju iz „Doma za starija lica“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se