10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Pilica: Pajić okupio mlade nade Budućnosti

Seniorski igrač „Budućnosti“ Mile Pajić, 2015. godine pokrenuo je rad škole fudbala, koja iz godine u godinu, broji sve više članova. Takođe, formirane su pionirske i kadetske selekcije koje se takmiče u zvaničnim prvenstvima Republike Srpske.

-Naša škola fudbala od 2015. godine učestvuje na turnirima širom naše zemlje, a ujedno i u susjednoj Srbiji učestvovali smo na raznim turnirima. Osvojili smo veliki broj pehara, kao i pojedine turnire. Uspjeli smo da i dvije godine organizujemo naš turnir u Pilici, koji je okupio veliki broj učesnika. Zbog trenutne situacije sa viusom korona, vjerovatno ove godine nećemo uspjeti da organizujemo turnir – priča Pajić, glavni koordinator škole fudbala „Budućnosti“.

Ulaskom seniorskog tima „Budućnost“ u viši rang, 2016. godine formirana je pionirska kategorija, a godinu dana na zeleni teren stupili su i kadeti.

-Pioniri i kadeti trenutno se takmiče u Drugoj omladinskoj ligi Republike Srpske, grupa Birač. Zadovoljan sam njihovim zalaganjima na terenu, pioniri su u prošloj sezoni u konkurenciji sedam ekipa zauzeli odlično treće mjesto. Zbog virusa korona trenutno smo obustavili rad, ali očekujem da ćemo već do kraja maja ponovo se okupiti i nastaviti tamo gdje smo i stali. Djeca su poželjela travnati teren i loptu, jedva čekaju da opet istrče na naš stadion u Pilici – dodao je Pajić.

budućnost pilica1 1
Mile Pajić sa polaznicima škole fudbala „Budućnost“

Mile Pajić je u svojoj dosadaškoj karijeri pored „Budućnosti“ branio i boje prvoligaša „Napretka“ (Donji Šepak), drugoligaša „Romanije“ (Pale), te „Loznice“ i „Proletera“ (Johovac).

„Budućnost“ je prvi put mlađe selekcije formirala davne 1987. godine, kada su pokrenuti juniori, koji su se aktivno takmičili dvije godine. Potom je uslijedila pauza sve do 2010. godine, kada je formirana kadetska selekcija. Nažalost, i ta selekcija je postojala samo dvije godine. Treća sreća uslijedila je 2015. godine, kada je upravo Mile Pajić započeo novo poglavlje mladih fudbalera Budućnosti, koji će jednog dana obući dres prvog tima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se