14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Oteli ga kao dijete i prodali: Pronašao roditelje nakon 32 godine

Kinez koji je bio otet kad je imao dvije godine 32 godine kasnije je uz pomoć policije pronašao svoje biološke roditelje.

Mao Jin je 1988. imao dvije godine kada je otet pred hotelom u gradu Ksijan (u centralnoj Kini), saopštila je lokalna policija.

Dječak je prodan jednom paru bez djece u susjednoj pokrajini Sečuan (jugozapad zemlje), koji ga je odgojio kao svog sina.

On je juče konačno sreo svoje biološke roditelje.

Njegova majka Li Jingzi je na državnoj televiziji CCTV ispričala da je nakon nestanka sina napustila radno mjesto i bezuspješno podijelila više od 100.000 obavještenja o otmici.

U aprilu je policija dobila dojavu da je jedan muškarac u Sečuanu tokom 80-ih kupio dijete. Tehnikom prepoznavanja lica umjetno ostarjele fotografije malog Mao Jina njegova fotografija je uspoređena s nacionalnom bazom podataka fotografija ličnih dokumenata kako bi se pronašle najsličnije osobe.

Ušli su u trag Mao Jinu u Sečuanu, gdje vodi trgovinu za unutrašnje uređenje. Testom DNK je potvrđeno da je on oteto dijete. Odrastao je ne znajući da je bio otet i sada više ne želi napustiti biološke roditelje, s kojima želi živjeti.

Posljednjih deset godina kineska policija je pomogla da 6.300 otete djece pronađe biološke roditelje pomoći testova DNK, prenosi državna novinska agencija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se