12 C
Zvornik
20. април 2024.

Od sutra se ukida policijski čas

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da su stvoreni uslovi za ukidanje vanrednog stanja koje je proglašeno zbog pandemije virusa korona i da će od sutra biti ukinut policijski čas.

„Kontrolisali smo epidemiju i broj oboljelih, a što je najvažnije koristeći javnost i zahvaljujući svima nama približi smo našim građanima šta znači epidemija virusa i kako se zaštititi“, rekao je Višković tokom posebne sjednice Narodne skupštine u završnoj riječi o prijedlogu odluke o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj.

On je istakao da i danas u Srpskoj ima određen broj ljudi koji su pozitivni na virus i zamolio stanovnike da se pridržavaju mjera.

„Moramo se pridržavati propisanih mjera i zato je potrebna fizička distanca i nošenje zaštitne opreme. To su preporuke koje će ostati i u narednim danima što je neophodno. Nažalost, i u Narodnoj skupštini se pokušala zloupotrijebiti moja izjava da je virus izmišljen, što nikada nisam rekao. To naši građani moraju da znaju“, dodao je Višković.

Za Odluku o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj glasalo je 60 poslanika.

Narodna skupština Republike Srpske je 28. marta ove godine na 12. posebnoj sjednici, održanoj u Banjaluci, usvojila Odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritorijui Republike Srpske zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj usljed virusa korona.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se