-0.6 C
Zvornik
29. новембра 2022.

Od ponedjeljka ponovo putnički saobraćaj u Željeznicama Srpske

Željeznice Republike Srpske u ponedjeljak, 1. juna, ponovo uspostavljaju saobraćaj putničkih vozova po važećem redu vožnje uz sprovođenje mjera zaštite, saopšteno je iz ove kompanije.

Iz ŽRS-a napominju da putnički brzi vozovi na relaciji Sarajevo-Bihać-Sarajevo i Sarajevo-Banjaluka-Sarajevo, kao i lokalni putnički đački vozovi Doboj – Petrovo Novo – Doboj, neće saobraćati do daljeg.

O početku saobraćanja tih vozova javnost će biti blagovremeno informisana, navodi se u saopštenju.

Iz ŽRS-a navode da je obavezno sprovođenje i poštovanje mjera prevencije i zaštite s ciljem smanjenja rizika od širenja virusne infekcije kovid-19.

Mjere se odnose na obavezu dezinfekcije obuće i ruku pri ulasku u prostore željezničkih stanica i čekaonica, kao i upotrebu maski za lice željezničkog osoblja i putnika.

Isto tako obavezno je fizičko rastojanje između osoba od najmanje metar, ulazak u vozove uz obavezno poštovanje svih ovih uputstava na jedna vrata.

Prilikom rasporeda putnika u vozovima, neophodna fizička distanca je upotreba svakog drugog sjedišta u kupeima.

Iz ŽRS-a najavljuju da će, primjenjujući uputstva za čišćenje i dezinfekciju sredstava javnog prevoza koja je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, svakodnevno vršiti čišćenje, provjetravanje i dezinfekciju svih putničkih vozova, kao i staničnih objekata.

– Željeznice Republike Srpske pozivaju putnike na poštovanje propisanih mera kako bi svi korisnici željezničkog saobraćaja bili sigurni i zaštićeni tokom putovanja – navodi se u saopštenju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se