5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Od najvećeg šarmera 90-ih do posrnulog glumca: Tužna priča Metjua Perija (50) koji je danas neprepoznatljiv!

Metju Peri (50) je osvojio srca publike širom svijeta ulogom simpatičnog Čendlera Binga u čuvenoj seriji „Prijatelji“.

Slavni glumac je na vrhuncu popularnosti svojevremeno zarađivao milion dolara po epizodi „Prijatelja“ i četiri puta je bio u nominaciji za Emi nagradu.

Ali, njegov život van svjetla reflektora je prilično problematičan. Devedesetih dok se snimala serija, on se borio sa alkoholizmom i drogom. Da situacija bude još gora, imao je velike probleme sa depresijom.

Metju Peri foto profimedia3
Metju Peri – Foto: profimedia

„Meni je to bio jako usamljeni period jer sam se borio s alkoholizmom. Imao sam taj problem i prije „Prijatelja“, ali to je bolest koja napreduje, pričao je.

1997. godine doživio je nesreću na skijanju, zbog čega su mu ljekari prepisali jake lijekove protiv bolova koji stvaraju zavisnost.

„Uzimao sam ih i osjećao sam se bolje nego ikad. Imao sam veliki problem sa tabletama, kao i alkoholom. Nisam mogao da prestanem“, priznao je jednom prilikom.

Metju Peri foto profimedia2
Metju Peri – Foto: profimedia

Glumac je nekoliko puta započinjao odvikavanje, a navodno su ga izbacili zbog neprimjerenog ponašanja.

Pored posrnulog načina života, slavni glumac je imao i ozbiljnih zdravstvenih problema, te je 2018. godine zbog perforacije crijeva imao hitnu operaciju u Njujorku.

Metju Peri foto profimedia
Metju Peri – Foto: profimedia

Danas u šestoj deceniji, Metju Peri ne izgleda ni nalik onom šarmeru kojeg su žene obožavale. Turbulentan život i narušeno zdravlje očigledno su ostavili posledice.

U par navrata je uslikan na ulicama Nujorka u zapuštenom izdanju.

Neuredan izgled, raščupana kosa i izgubljen pogled šokirali su i zabrinuli prolaznike.

Inače, nastavak serije „Prijatelji sa originalnom postavkom glumaca, koji će za to dobiti honorare u iznosu od 2,5 do 3 miliona dolara trebalo je da počne sa snimanjem u martu, ali je zbog pandemije korona virusa odloženo do daljeg.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se