5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Od četvrtka PU Zvornik uhapsila devet pijanih vozača i sankcionisala tri drogirana

ZVORNIK – Na području Policijske uprave Zvornik, u regionalnoj akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, uhapšeno je devet vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo od više od 1,5 promila alkohola u krvi, dok su tri učesnika sankcionisana prilikom kontrole na prisustvo droge tokom vožnje, saopšteno je danas iz ove uprave.

U ovoj akciji, koja je sprovedena od četvrtka do nedjelje, 21. do 24. maja, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i droge ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, kontrolisana su 330 učesnika u saobraćaju, od kojih je 119 sankcionisano.

Od ukupnog broja kontrolisanih, 275 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 40 vozača, među kojima su i uhapšeni, utvrđeno da su u alkoholisanom stanju.

Osim ovih, evidentirano je i 76 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

U protekla četiri mjeseca ove godine na području Policijske uprave Zvornik iz saobraćaja su isključena 122 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i 32 vozača zbog vožnje pod dejstvom droge ili psihoaktivnih lijekova.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na putu, da ne počinju vožnju pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se