14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Od 26. aprila u Zvorniku nema zaraženih korona virusom

ZVORNIK – Od sutra ujutro u šest časova prestaje da važi Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske o obaveznoj kućnoj izolaciji za sve građane BiH koji ulaze u Republiku Srpsku, a republički inspektori neće na granici izdavati rješenja, odlučeno je na današnjoj sjednici Republičkog štaba.

Kako saopštava štab za vanredne situacije grada Zvornik, od 26. aprila 2020. godine na području Zvornika nije zabilježen novi slučaj zaraze virusom korona.

Na području grada Zvornika za 1.336 lica istekla je 14-dnevna mjera kućne izolacije, dok se pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Zvorniku danas nalazi 375 osoba. Ova služba do danas je uradila 293 testiranja, od čega je 285 bilo negativnih, četiri pozitivna i još četiri rezultata se očekuje.

Bolnica u Zvorniku je od početka pandemije vršila testiranje za područje regije Birač i urađeno je ukupno 359 briseva od čega je bilo šest pozitivnih lica. Na području Zvornika svih troje pozitivnih na virus korona su uspješno izliječeni.

Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo u Zvorniku testira studente koji studiraju u inostranstvu i građane zbog regulisanja radnog odnosa u inostranstvu.

U proteklom danu Komunalna policija obavila je 68 kontrola lica u kućnoj izolaciji i sve su bile uredne, dok je od 16. marta ukupno realizovano više od 3.500 kontrola. Na području Zvornika dva lica su kažnjena zbog kršenja policijskog časa, dok je jedna osoba prekršila mjeru obaveznog nošenja zaštitne opreme.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa evidentirano je 2.719 prelazaka, od čega na ulazu u BiH 1.409, a na izlazu 1.311.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik poziva građane da odgovornim ponašanjem brinu o svom zdravlju, da nose zaštitne maske i poštuju fizičku distancu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se