23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Nema nastavka Premijer lige

Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH donio je odluku da Premijer liga bude nastavljena 6. juna, ali je veliko pitanje da li će do toga doći, jer će konačan stav o nastavku ili prekidu takmičenja donijeti entitetske vlasti.

Kao što je poznato, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske ranije je odlučilo da održavanje sportskih događaja u Srpskoj neće biti moguće do 1. jula, a ukoliko ta odluka ostane na snazi, automatski znači da prvenstvo neće biti odigrano do kraja. Fudbalski savez BiH juče je obavijestio nadležna ministarstva o datumu eventualnog nastavka lige, ali kako “Glas Srpske” saznaje, mala je vjerovatnoća da će nadležne institucije u Srpskoj pomjeriti datum početka sportskih aktivnosti.

Da podsjetimo, premijerligaši iz Srpske Borac, Radnik i Zvijezda 09 još nisu ni počeli da treniraju jer je resorno ministarstvo uvažilo preporuku Instituta za javno zdravstvo da ne bude nikakvih aktivnosti do 18. maja. Tek tada će klubovi postepeno moći da uvode igrače u trenažni proces, pa je veliko pitanje i koliko bi igrači bili spremni do 6. juna.

Konačnu odluku o nastavku ili prekidu lige FS BiH mora da dostavi UEFA do 25. maja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se