10.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Nema muzike i alkohola: Grčka ponovo otvara plaže, uz stroga pravila i paprene kazne i do 20.000 evra

Grčka će ovog vikenda za javnost otvoriti 515 organizovanih plaža, što se smatra ključnim testom u borbi za početak turističke sezone u jeku korona virusa, piše Gardijan.

Na plažama će biti zabranjeni sport, muzika i alkohol, a po savjetu naučnika, zbog fizičke distance biće dozvoljeno samo 40 ljudi na 1.000 kvadratnih metara.

Suncobrani će morati da budu udaljeni najmanje četiri metra, sa samo dvij ležaljke postavljene zajedno, a u restoranima i barovima na plažama, u kojima se osoblju preporučuje da nose maske, biće moguće samo preuzeti hranu i piće.

Za nepoštovanje propisa predviđene su novčane kazne od pet do 20.000 evra, koje će biti utrostručene ako se prekršaj bude ponavljao, najavio je zamjenik ministra bezbjednosti Nikos Hardalias i dodao da će preduzeća koja se ne budu pridržavala zakona biti zatvarana prvo na 30, a nakon toga na 90 dana.

Procjenjuje se da turizam čini 25 odsto grčkog BDP-a.

Grčka vlada pozdravlja preporuke Evropske komisije o turizmu: „Ovo ljeto neće biti kao prethodno“

Grčka vlada pozdravlja okvir smjernica i preporuka o turizmu i transportu koje je predstavila Evropska komisija, naveo je u saopštenju portparol grčke vlade Stelios Pecas.

On je napomenuo da je cilj postepena obnova, zasnovana na zajedničkim pravilima i standardima, transporta i turizma širom Evropske unije, prenio je sajt „Grik riporter“.

– Ovo ljeto neće biti kao prethodno – upozorio je on i dodao da će vlada u narednih nekoliko dana predstaviti vlastiti sveobuhvatni plan za turizam.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se