15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Muškarci pod stresom biraju punačke dame, a evo i zašto

To su ustanovili istraživači sa britanskog Fakulteta za psihologiju u NJukaslu. Da bi ocjenili koji tip žena u određenim situacijama muškarce privlači, oni su ispitanike odvojili u dvije grupe.

Jedna se ponašala kao da je na važnom razgovoru pred velikom publikom, posle čega je morala brzo da podijeli broj 1.022 sa 13. Potom su svi ispitanici birali fotografije dama koje im se sviđaju. Ispostavilo se da su svi muškarci koji su bili pod stresom birali fotografije punačkih žena.

Istraživanje je pokazalo vezu sa evolucijom.

https://www.instagram.com/p/B_anYW0JEDw/?utm_source=ig_web_copy_link

Naučno posmatrano, ovakva odluka se povezuje sa “preživljavanjem” i evolucijom koja ih je tako programirala. Standardi ljepote i privlačnosti se ne mjenjaju samo vremenskim uslovljavanjem, već i u zavisnosti od konkretne situacije.

-U kriznim trenucima jači pol se više oslanja na punije dame, radi lakšeg opstanka i produženja vrste – istakao je profesor dr Martin Tovi, član istraživačkog tima.

Po njegovom mišljenju, dobijeni podaci su generalno važni za naše bolje poimanje privlačnosti, sa osvrtom na anoreksiju i druge bolesti koje utiču na promjenu doživljaja tijela i tjelesne privlačnosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se