4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Izvještaj o zloupotrebi položaja protiv Ćamila Durakovića

SREBRENICA – Policijska uprava Zvornik podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj protiv lica iz Srebrenice čiji su iniicijali Ć.D, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba službenog poloržaja ili ovlaštenja, saopšteno je iz ove uprave.

Osumnjičeno lice se tereti da je tokom 2015. i 2016. godine, kao načelnik opštine Srebrenica, izvršilo plaćanje po većem broju faktura ispostavljenih od strane izvođača radova na zimskom čišćenju lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine, iako je sa tim izvođačem već bio zaključen ugovor o obavljanju navedenih poslova.

Time je Ć.D, u ime opštine Srebrenica, izvršilo plaćanje iznosa od oko 70.441,50 KM, koji nije bio ugovoren.

Takođe, navedeno lice se sumnjiči da je kao načelnik, u ime opštine Srebrenica, kao investitor, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, sa istim izvođačem radova zaključio veći broj ugovora o izvođenju radova na sanaciji putnih pravaca, uređenju parkinga i izgradnji prilaza i parcela u mjestu Potočari.

„Vrijednost tih ugovora je ukupno oko 25.000 KM“, navedeno je u saopštenju Policijske uprave Zvornik.

Plaćanje je obavljeno po fakturama, koje je ispostavio izvođač radova bez prateće dokumentacije, iz koje bi moglo biti utvrđeno da li su i koji radovi, u kom obimu i u kom vremenskom periodu zaista izvođeni.

Načelnik opštine Srebrenica u navedenom periodu bio je Ćamil Duraković što odgovara inicijalima navedenim u policijskom saopštenju

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se