DruštvoVIJESTI

Izmijenjen pravilnik o registraciji vozila

SARAJEVO, 19. MAJA /SRNA/ – Ministarstvo komunikacija i transporta u Savjetu ministara donijelo je Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o registrovanju vozila.

Potreba za donošenjem ovog pravilnika javila se usljed proglašenja stanja prirodne
ili druge nesreće na teritoriji BiH uzrokovane pandemijom virusa korona, a sve kako bi Ministarstvo pomoglo građanima, poštujući sve zakonske odrednice, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Nakon što je ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović predložio donošenje odluke o produženju važenja registracije vozila u BiH za vozila koja su registrovana u BiH, a čija je potvrda o registraciji istekla poslije 15. marta do 30. aprila, koja nije dobila podršku na sjednici Savjeta ministara BiH održanoj 1. aprila, predmetna oblast je uređena kroz izmjene Pravilnika.

U saopštenju je navedeno da je zbog toga u Pravilnik dodat stav u kojem je navedeno da se, za vozila čija je registracija istekla nakon 16. marta, zahtjev za produženje registracije vozila može podnijeti najkasnije 90 dana od dana prestanka stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH.

„Ukoliko se zahtjev za produženje registracije vozila ne podnese do
roka predviđenog ovim članom, vozilo se službeno odjavljuje iz evidencije registrovanih vozila, a vlasnik je dužan da vrati registarske tablice nadležnom organu u roku od osam dana“, naveli su iz Ministarstva.

Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o registrovanju vozila upućen je na objavu u Službeni glasnik BiH, a stupa na snagu narednog dana od objavljivanja.

Izvor
Srna
Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close
Close