12 C
Zvornik
19. април 2024.

INTERVJU: Nikola Drobnjak

ZVORNIK – Razgovarali smo sa Nikolom Drobnjakom, šestostrukim prvakom BiH, ex prvakom Balkana, šampionom Megdana koji se na Svjetskoj kik-boks listi nalazi šesti po redu. Po zanimanju je defektolog, zaposlen u Centru za socijalni rad u Zvorniku, privatno otac blizanaca, Nine i Nikše.

Drobnjak trenira kik-boks već deset godina, a kaže da je sve krenulo slučajno. Disciplina i redovni treninzi doveli su ga do sadašnjih rezultata.

U vrijeme vanrednog stanja morao je promijeniti način treniranja, a najviše trpi klupsko treniranje i svi članovi kik-boks kluba.

Već sedam godina uspijeva da balansira između posla defektologa i sporta, jer ni jedno nije započeo radi finansijske koristi. Naglašava da ima mnogo empatije i razumijevanja što mu pomaže da svoj posao radi najbolje što može, a u sportu zadrži „hladnu glavu“.

Mnogi ga prepoznaju kao začetnika kik-boksa u Zvorniku, ali prisjeća se prethodnog kluba koji je ugašen.

Za ulazak u ring prvi put trebalo je mnogo treninga, i psihičkog i fizičkog. Iako je u tom istom ringu izgubio borbu od protivnika, navodi to kao nešto na šta je najponosniji, jer je tada pobijedio sebe i svoj strah i pokazao sebi da može više.

Drobnjak je govorio o svojim planovima u narednom periodu i šta je novo što nas očekuje u Zvorniku, a zove se Akademija borilačkih sportova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se