18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Gradski štab: Testiraće se 50 studenata dnevno

Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo u Zvorniku testiraće 50 studenata dnevno na virus korona. Cilj je da svi studenti iz Zvornika koji se vraćaju na fakultete u inostranstvo, a kojih je do sada 300 prijavljenih, dobiju potvrdu o urađenom nalazu.

Prema najnovijem Zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije građani više nisu obavezni da nose rukavice u zatvorenom prostoru, s tim što je nošenje maske i dalje obavezno. U cilju sprečavanja širenja bolesti izazvane virusom korona, obavezuju se pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima, da iste pružaju zaštićeni maskom, obavezno sprovode mjere dezinfekcije, obezbijede masku građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih i pridržavaju se uputstava Instituta za javno zdravstvo RS za organizovanje rada u zavisnosti od djelatnosti koju obavljaju.

Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja ukupno je do danas uzela 289 briseva od čega su 284 negativna, četiri pozitivna i rezultati se čekaju za jednu osobu. U kućnoj izlolaciji na području grada Zvornika nalazi se 328 lica, a propisani period istekao je za 1.283 osobe. U proteklom danu tri patrole Komunalne policije sprovele su 60 kontrola lica u kućnoj izolaciji, od kojih je 59 osoba bilo uredno prisutno, dok jedna nije zatečena na svojoj adresi. Policijski čas nije poštovalo jedno lice, a ostale mjere zabrane nisu kršene. Na graničnim prelazima zabilježeno je 2.505 prelazaka, na ulazu u BiH 1.261, a na izlazu 1.244.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik poziva građane da odgovornim ponašanjem brinu o svom zdravlju, da poštuju propisane mjere i naredbe.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se