13.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Gradska uprava i USAID zajedno u projektu PRO-Budućnost

Gradska uprava u prethodnom periodu realizovala je niz projekata na unapređenju higijenskih uslova u samom gradu.
Kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost osigurana je pomoć za više od 50 lokalnih zajednica u BiH. Među njima je i grad Zvornik.

-U želji da korisnicima utoplimo karantinske dane aplicirali smo na poziv podrške opštinama u borbi  protiv virusa korona za nabavku kompleta posteljina, sredstava za lični higijenu i dezinfekciju. Donacija je vrijedna oko 2000 KM, što uključuje 15 paketa komplet posteljine (jastuk, pokrivač, jastučnica, plahta i peškir) i 5 paketa higijensko-dezinfekcionih sredstava – navodi Sandra Erkić, koordinator projektnih aktivnosti.

Gradska uprava Zvornik izrazila je interes za učešće u projektu PRO–Budućnosti koji se provodi na prostoru BiH i tiče se izgradnje mira.

-Zahvalni smo na ovim paketima pomoći za lokalne zajednice, koje su nam u mnogome olakšale način rada i pomogle da poboljšamo uslove karantinskog smještaja. Iako je karantin danas raspušten, ovoj donaciji ćemo u narednom periodu naći svrhu jer postoji potreba da se donacija nastavi koristiti – istakao je Miloš Tomić, šef karantina na lokalnom nivou. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se