10.4 C
Zvornik
04. март 2024.

Evo kako građani Srpske mogu koristiti turističke vaučere

Vlada RS donjela je uredbu kojom se definiše kako građani Republike Srpske mogu koristiti turističke vaučere. Vrijednost vaučera je 100 KM i predstavlja maksimalni iznos sredstava, koja korisnik vaučera može jednom u toku 2020. godine koristiti za plaćanje usluge smještaja (noćenje sa doručkom), bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja.

Ministarka trgovine i turizma RS Suzana Gašić pojasnila je da sada slijedi prvi korak – raspisivanje javnog poziva kako bi se privredni subjekti, koji budu zainteresovani za saradnju na ovom projektu, mogli prijaviti.

-To su oni koji pružaju usluge smještaja i turističke agencije, preko kojih će se moći ugovarati aražmani – istakla je Gašić.

Spisak će zatim biti objavljen na stranici Vlade RS i građani će znati kod koga mogu da rezervišu smještaj.

-Pravo na korištenje vaučera ima svaki punoljetni građanin sa prebivalištem u RS. Građani će moći da se prijave za korištenje pomoću aplikacija. Preduslov će biti da su prethodno već rezervisali smještaj na teritoriji RS – rekla je Gašić.

Ona je istakla da je cilj pomoći privredi i turizmu RS, ali i da se osvijeste građani da bar dio odmora provedu u RS.

Ugostitelj je dužan da usluge smještaja (noćenje sa doručkom) pruži korisniku vaučera lično, u ugostiteljskom objektu za koji je izdata potvrda o rezervaciji i koji posluje van mjesta prebivališta korisnika vaučera.

Vaučer može koristiti samo osoba na čije ime vaučer glasi, a ugostitelj, odnosno turistička agencija, naplaćuje korisniku uslugu umanjenu za vrijednost vaučera.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se