5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Cvijanović: Vojska Republike Srpske simbol identiteta Srba

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Vojska Republike Srpske jedan od simbola srpskog identiteta, te da je istorijska bila odluka o njenom formiranju s ciljem zaštite Srba i njihovog prava na život na vjekovnim ognjištima, slobodu i dostojanstvo.

„Trajna obaveza svih nas jeste da čuvamo sjećanje na herojski i častan put Vojske Republike Srpske i sve njene pripadnike koji su u odbrambeno-otadžbinskom ratu dali svoje živote i dijelove tijela, da bi današnje generacije živjele u miru i slobodnoj Republici Srpskoj“, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je u čestitki svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske, istakla da je uvjerena da će pripadnici ovog puka nastaviti da baštine svijetlu tradiciju Vojske Srpske, posvećeni miru i jačanju stabilnosti.

„Svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH čestitam 12. maj – Dan Vojske Republike Srpske“, navela je u čestitki predsjednik Srpske.

Skupština srpskog naroda u BiH na zasjedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine donijela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se