5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Četiri poslanika vlasti i opozicije u štrajku glađu ispred Skupštine Srbije

Četiri poslanika Skupštine Srbije štrajkuje glađu na stepenicama ispred glavnog ulaza u parlament. U štrajk je najpre stupio samostalni poslanik Miladin Ševarlić jer, kako je naveo, nije u mogućnosti da pokrene skupštinsku raspravu „o povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepoštovanju Rezolucije 1244“. Potom mu se pridružio lider opozicionog desničarskog pokreta „Dveri“ Boško Obradović. Odmah za njima u štrajk glađu stupili su i poslanici vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i Sandra Božić, sa zahtevom da tužilaštvo reaguje i pokrene tužilačku istragu protiv Boška Obradovića.

Ispred Skupštine Srbije okupilo se i nekoliko desetina građana koji pružaju podšku jednoj ili drugoj strani u štrajku, javila je reporterka Radija Slobodna Evropa (RSE). Ispred stepeništa Skupštine Srbije gde se nalaze poslanici u štrajku, postavljena je zaštitna ograda gde je raspoređen i kordon policije.

Predsednik „Dveri“ Boško Obradović izjavio je da štrajk neće prekinuti „sve dok vlast ne pozove opoziciju za pregovarački sto“.

Obradović je novinarima ispred Skupštine kazao da te pregovore ne može da organizuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić jer smatra „da on nema više autoritet za tako nešto“, već da bi na razgovore mogla da pozove neka istaknuta ličnost iz redova srpskog naroda i „svi bi se odazvali“.

Poslanici SNS u kontraštrajku

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović i poslanica SNS-a Sandra Božić, koji su takođe stupili u štrajk glađu traže da tužilaštvo reaguje na ispade Boška Obradovića. Njih dvoje sede na stolicama pored glavnog ulaza u parlament.

„Odlučili smo da stupimo u štrajk glađu zato što smatramo da je došao dvanaesti čas da Tužilaštvo i sudstvo u Srbiji reaguju na fašističke ispade Boška Obradovića i na sve ono što se u Srbiji u njegovoj i u režiji Dragana Đilasa (lider opozicione Stranke slobode i pravde) radi već nekoliko godina. Policija je uradila svoj posao. Oni koji su prebili (poslanika Marjana) Rističevića su prekršajno procesuirani, ali to nije dovoljno jer organizatori nisu procesuirani. Očekujem da se pokrene tužilačka istraga protiv Obradovića i Đilasa“, rekao je Martinović novinarima ispred Skupštine Srbije.


POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se