Baštiniti tradiciju i vrijednosti VRS

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je predstojeći Dan Vojske Republike Srpske /VRS/, ističući da je junačka borba pripadnika VRS u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu bila ključni faktor u odbrani srpskog naroda i Republike.

Višković je čestiku pripadnicima VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, povodom 12. maja – Dana VRS, uputio u svoje i u ime Vlade Republike Srpske.

„Velika žrtva srpskih boraca, koja nam je omogućila da danas živimo u miru i slobodi, obavezala nas je da njegujemo kulturu sjećanja i iskažemo najveće poštovanja prema svim poginulim, ranjenim i nestalim borcima“, navodi se u čestitki.

U čestitki se dodaje da je trajno opredjeljenje institucija Republike Srpske zaštita prava i unapređenje položaja svih kategorija stanovništva koje su učestvovale u stvaranju Republike Srpske.

„Trećem pješadijskom /Republika Srpska/ puku želim da i dalje baštini tradiciju i vrijednosti Vojske Republike Srpske“, poručio je Višković.

Skupština srpskog naroda u BiH na zasjedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine donijela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske.

Izvor
Srna
Back to top button