13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

3 destinacije iz Evrope i svijeta koje će prve dočekati turiste

Taman kada smo pomislili da nema nikakve šanse da kuću napustimo do jesenjih mjeseci, oprostili se od mogućih putovanja i prestali sa maštarenjem i planiranjem istih – pandemija je konačno usporila tempo i ne samo to, praktično sve se vraća u normalu mnogo brže no što smo to očekivali i istinu govoreći – bili spremni za to.

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=264&loc=https%3A%2F%2Fwww.elle.rs%2Flifestyle%2Fputovanja%2F29264 3 destinacije iz evrope i sveta koje ce prve docekati turiste.html&referer=https%3A%2F%2Fwww.elle.rs%2FOneSignalSDKWorker

Na hiljade i hiljade letova odloženo je, hiljade aviona uzemljeno, saobraćaj je skoro u potpunosti obustavljen, turistički aranžmani zamrznuti, ali to nikako ne znači da radnici iz oblasti turizma danonoćno ne razmišljaju kako kada se pandemija primiri, sve ponovo polako ali sigurno oživi i postane nam dostpuno.

Presjedavajući u turističkim zajendicama nekih od najpoznatijih destinacija na svijetu, imaju plan kako da prežive ovu izazovnu sezonu pred nama, ali i kako da ove lokacije približe posjetiocima što je više moguće.

Italija 

Evropska zemlja koju je pandemija korona virusa u najećoj mjeri pogodila, poprilično teško će se izboriti sa gubicama iz sfere turizma. Zbog čega je Dario Franceschini – ministar kulturnog nasleđa i aktivnosti Italije predložio slobodu kretanja za turiste iz regije evropske unije. 

Dok se ovaj zahtjev ne prihvati, sve turističke lokacije u Italiji biće dostupne isključivo za turizam unutar zemlje.

Kipar

Zamjenik ministra turizma na Kipru – državi koju je korona virus pogodio sa relativno malim brojem zaraženih, najavio je da će Kipar svoje granice za strane turiste otvoriti u junu. 

Vizija je da se sve vrati u normalu (kao što je to bilo prošle godine) sredinom juna mjeseca.

Tajland

Kada je u pitanju najpopularnija morska meka Azije – povratak u normalu primarniji je možda više nego igdje, s obzirom da Tajland praktično samo od turizma i živi.

Međutim, uzimajući u obzir upravo činjenicu vezanu za popularnost ove destinacije, ministar kulture i sporta Tajlanda – Phiphat Ratchakitprakarn, ima plan da uvede određene mjere predostrožnosti, koje se neće svima dopasti. Prednost pri poseti Tajlanda imaće oni koji u zemlji planiraju da ostanu duži vremenski period, te oni koji odsjedaju u smještaju sa četiri i pet zvezdica. Razlog za to je veća kontrola koja se može sprovesti na ovaj način.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se