13.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Zvornik od danas bez zaraženih, u karantinu 32 lica

Na području Zvornika i regije nema zaraženih virusom korona nakon što su kontrolna testiranja potvrdila da su tri pacijenta, od kojih jedan iz Zvornika, izliječeni, dok je četvrta pozitivna osoba koja je iz Srebrenice, prebačena na dalјe liječenje u Republiku Srbiju gdje ima zdravstveno osiguranje.

Negativna na virus korona su i sva lica koja su bila u kontaktu sa zaraženim pacijentom iz Srebrenice koji je bio smješten na internom odjelјenju u zvorničkoj Bolnici.

Do sada je u ovoj zdravstvenoj ustanovi od lica sa područja Zvornika uzeto 112 briseva, jedno lice je izliječeno,101 uzorak je negativan, a za 10 se čekaju rezultati.  

U lokalnom karantinu smještene su 32 osobe za koje je zdravstvenim pregledom utvrđeno da nemaju simptome bolesti izazvane virusom korona. Juče su uzeti brisevi od 20 lica koja će biti upućena u kućnu izolaciju ukoliko rezultati njihovog testiranja budu negativni.

U kućnom karantinu trenutno se nalazi  201 osoba, dok je za 995 lica ova mjera istekla.

Komunalna policija je izvršila 45 kontrola i sva lica su bila na svojim adresama.  

Na osnovu telefonskih poziva mladi lјudi angažovani u volonterskom servisu u toku prethodnog dana išli su u nabavku namirnica i lijekova i dostavili ih za sedam sugrađana.

U toku prethodne noći jedno lice je prekršilo policijski čas. Evidentirana su i dva prekršioca  mjere zabrane kretanja izvan mjesta prebivališta.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa bilo je 119 prelazaka granice u oba smjera.

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi do 13.04.2020. godine.

Iz Gradske uprave Zvornika apeluje se na građane da poštuju naredbe i preventivne higijenske mjere.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se