4.4 C
Zvornik
05. октобра 2022.

Zabranu kretanja u Srpskoj prekršile 53 osobe

Policiji u Gradišci u 22.00 časa prijavljeno je da je lice čiji su inicijali A.D. iz Prnjavora samovoljno napustilo objekat republičkog karantina na graničnom prelazu Gradiška.

Ovom licu je 6. aprila, prilikom ulaska u BiH i Srpsku, republička inspekcija odredila mjeru smještaja u karantin od 14 dana.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izjasnio se da postoje elementi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te naredio da se lice pronađe i smjesti pod nadzor u opštinski karantin Prnjavor, a da se po kompletiranju predmeta podnese izvještaj.

Iz MUP-a podsjećaju da se zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske odnosi na lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i na sva lica na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 5.00 časova.

Od ove zabrane izuzeta su lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

MUP Srpske poziva građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, kojim se propisuju vanredne mjere radi prevencije širenja virusa.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se