9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Vrijeme je za nas – u informaciji je spas: novi projekat mladih u BiH

Omladinski savjet Republike Srpske, u saradnji sa Vijećem mladih Federacije BiH i Vijećem/savjetom mladih Brčko Distrikta realizuje projekat „Fakat je vakat za mlade“ čiji je cilj informisanost mladih i njihovo aktiviranje u lokalnim zajednicama kako bi pomoglo razvoju njih samih i razvoju njihove zajednice.

S obzirom da su morali zaustaviti aktivnosti koje su planirali da obavimo u narednom periodu kao što su infosesije i treninzi za mlade, pokrenuli su online informisanje mladih.

Mladen Pjevčević, član sekretarijata Omladinskog savjeta Republike Srpske, za Zvornik Danas prenosi šta je to što su kroz projekat pripremili za mlade.

mlade pjevcevic
Mladen Pjevčević

Reklo bi se da su nam informacije zadnjih dana dostupnije nego inače – imamo pristup virtuelnim bibliotekama i muzejima, velika muzička imena emituju koncerte iz svojih domova, nastava se preselila na internet, pa čak i naše ispijanje kafe. Čini se da mladi ljudi mogu saznati sve o svemu, ali koliko znamo o samim nama?

Vjerujemo da većina zna da se mladim osobama u BiH smatraju svi između 15 i 30 godina života, ali tu ne staje znanje o mladima. Pozivamo vas da nam se pridružite u trosedmičnom putovanju, na kome ćemo bolje upoznati zakonske okvire, družiti se, diskutovati i učiti. Prva tema o kojoj ćemo zajedno učiti i istraživati je Omladinsko organizovanje u BiH.

Radujemo se svima koji nam se pridruže na ovom putovanju gdje ćete imati priliku da postavljate pitanja, komentarišete, priliku da zajedno učimo i napredujemo.

Pitanja i odgovore koje tražimo ove sedmice se odnose na to kako se mladi organizuju, zašto je važno da se organizujemo i šta sve možemo postići.

Ako i dalje imate pitanja (a vjerujemo da imate) rado ćemo odgovoriti na njih. Na pitanja odgovaramo direktno na vaše e-mail adrese ili putem kratkog ZOOM druženja. Zato otvorite google formu https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeAJbQkzddIwHZLHQYmIphoyTcwM_95R5Xdst9x8ORp6mAdyA/viewform i pitajte.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se