21.4 C
Zvornik
27. мај 2024.

Uz njega ćete trošiti dane i noći: Novi PlayStation 5 kontroler

“Predstavljamo DualSense, novi bežični igrački kontroler za PlayStation 5“, objavio je Sony na svom PlayStation blogu, koji je sat vremena štucao od navale posjetilaca!

Sony kompanija kaže da će novi kontroler, DualSense, omogućiti novi osjećaj dodira vlasnicima PlayStation 5 konzole, koja uskoro dolazi.

Nedavno smo saznali više detalja o samom PlayStation 5 hardveru, a onda smo se pobunili i dobili i proširenu listu kompatibilnih ranijih igara, umjesto 100, koliko je Sony prvo spominjao. Sad je kao grom iz vedra neba stigla najava PlayStation 5 DualSense kontrolera, koji je na sve to i – siv!

Novi PS5 kontroler biće deo poboljšanog audio doživljaja za sve buduće gejmere na ovoj platformi, jer pripada novoj Tempest 3D AudioTech tehnologiji, o kojoj je Sony govorio na premijeri konzole.

PS5 DualSense je u finalnoj fazi dizajna i uskoro će biti isporučen programerima igara.

Korisnici vole DualShock 4, pa je Sony zadržao najveći dio njegovih opcija i ergonomije, dodajući nove stvari, prvenstveno haptički odgovor na akcije u igrama. Tako će korisnici moći da osjete kad se automobil vozi kroz blato, a L2 i R2 dugmad će davati određen otpor prilikom natezanja luka i odapinjanja strijele.

Share dugme nije više tu, ali je njegova opcija i dalje prisutna na kontroleru i to kroz opciju Create, prvi put na kontroleru u gejming industriji, a o čemu će Sony govoriti više kasnije, kad se PS5 bude lansirao.

Svjetlosna lampica sad sječe cio kontroler, a Sony je ubacio i dodatni set mikrofona, koji podiže kvalitet četovanja tako da vam headset ne treba za većinu neobaveznih gejming sesija. Glas je ljepši i prirodniji, a zvuk se bolje prenosi u oba pravca – od i do igrača. Takođe, težina džojstika tj. kontrolera je smanjena, iako je napravljen od različitih materijala, a zadržano je i dugo trajanje baterije, mada kompanija ne precizira koliko je to “dugo“. Kontroler se ovog puta puni preko USB Type-C ulaza.

I sama Sony kompanija naziva promjenu dizajna kontrolera radikalnom i odstupanjem od njihove tradicije duge 25 godina, ali to je zato što je razlika između PlayStation 4 i PlayStation 5 konzola upravo ista takva.

Sony će, kao i do sada, isporučivati jedan kontroler po standardnom pakovanju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se