5.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Usvojen prijedlog uredbe koja će omogućiti nove ispitne rokove

Vlada Republike Srpske danas je prihvatila prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o visokom obrazovanju, čime će biti omogućeno da budu utvrđeni drugačiji ispitni rokovi, izjavio je ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević.

Rajčević je na konferenciji za novinare u Banjaluci poslije sjednice Vlade rekao da se Uredba odnosi na dvije mjere.

– Ovim se daje mogućnost da u uslovima vanredne situacije, vanrednog stanja i drugim opravdanim situacijama ministar uz saglasnost Vlade može da propiše način na koji će biti organizovani ispiti, te da može da utvrdi drugačije rokove od onih koji su propisani zakonom koji je sada na snazi – pojasnio je Rajčević.

On je podsjetio da je odgođen aprilski ispitni rok, koji je propisan Zakonom o visokom obrazovanju.

– Sada smo željeli da stvorimo zakonski osnov da možemo da odredimo druge rokove u skladu sa epidemiološkom situacijom. Biće mnogo ispitnih rokova i niko neće ostati oštećen. Ispiti će se vjerovatno održavati od junsko-julskog ispitnog roka pa dalje – naglasio je Rajčević.

Prema njegovim riječima, cilj Uredbe je da bude omogućeno fleksibilnije djelovanje u uslovima vanrednog stanja i u skladu sa epidemiološkom situacijom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se