8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

U Zvorniku jedno kršenje policijskog časa, mjere ostaju na snazi i dalje

U lokalnom karantinu u Studentskom centru smješteno je 35 lica od kojih je 34 stiglo u našu zemlju iz inostranstva i jedno lice je prekršilo mjeru kućne izolacije. U graničnom karantinu nalazi se jedna osoba.

Na području grada Zvornika 47 lica negativno je na virus korona, jedno lice je pozitivno i za jedno se čeka rezultat. Od početka pandemije ukupno je testorano 49 lica.

U kućnoj izolaciji je 401 lice, a ova mjera istekla je za 736 osoba.
Komunalna policija je u toku prethodnog dana imala 88 kontrola samoizolacije i sva lica su bila na svojim adresama.

Policijski čas prekršilo je jedno lice.
Sve radnje poštuju ograničeno radno vrijeme, dok dva frizerska salona nisu poštovali mjeru zabrane rada i protiv vlasnika su preduzete inspekcijske mjere. Ugostiteljski objekti koji vrše dostavu, kao i pekare pod stalnim su nazorom Inspektora za hranu i imaju pojačane mjere sanitarno-tehničkih uslova kao i lične i opšte higijene u objektu.

Tržišna ispekcija vrši pojačanu kontrolu radnji koje su se odjavile a nastavile da rade, što je posebno izraženo kod taksi prevoza.
Na graničnim prelazima u protekla 24 časa evidentirano je ukupno 210 prelazaka granice u oba smjera.

Volonterski servis imao je šest izlazaka na teren po pozivu građana.
Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije licima sa navršenih 65 godina i više života dozvoljeno je kretanje utorkom i petkom od 7:00 do 10:00 časova. Mlađim sugrađanima preporučuje se da tim danima i u tom vremenskom periodu ne obavljaju kupovinu i poslove u bankama, kako bi starijim sugrađanima omogućili da kupe osnovne životne namirnice i lijekove i završe obaveze u bankama.

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi do 13.04.2020. godine. Apeluje se na građane da poštuju naredbe i preventivne higijenske mjere.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se