Društvoizbor urednikanaslovnaVIJESTI

U studentskom centru 38 lica, 48 lica negativno na koronavirus

U lokalnom karantinu u Studentskom centru ovog jutra nalazi se 38 lica, dok je u graničnom karantinu još dvoje koji čekaju premještanje u karantine lokalnih zajednica.

Prema izvještaju Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik u kućnoj izolaciji na području grada nalazi se 221 lice, dok je mjera samoizolacije završena za 922 osobe.

Na području grada Zvornika 48 lica negativno je na virus korona, jedno lice je od ranije pozitivno, a za njih pet (5) rezultati se očekuju u narednim danima.

Komunalna policija grada Zvornika u prethodna 24 sata imala je 82 kontrole, od čega je kontrolisano 14 vozača i sve kontrole su uredne. Policijski čas prekršilo je jedno lice, a šest (6) osoba starijih od 65 godina prekršile su mjeru zabrane kretanja, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Tržišna inspekcija vrši pojačanu kontrolu radnji koje su se odjavile a nastavile da rade, što je posebno izraženo kod taksi prevoza. Prema podacima nadležnog odjeljenja Gradske uprave grada Zvornik, broj trajno odjavljenih radnji u Zvorniku nije se povećao u periodu pandemije u odnosu na višemjesečni prosjek.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa evidentirano je ukupno 452 prelaska granice u oba smjera.

Volonterski servis grada Zvornik koji broji 31 aktivnog volontera u 24 časa imao je 11 intervencija.

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi do 13.04.2020. godine. Apeluje se na građane da poštuju naredbe i preventivne higijenske mjere.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close
Close