15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

U Srpskoj dva nova slučaja zaraze; Ukupno 304

U Republici Srpskoj registrovana su dva nova slučaja zaraze virusom korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

On je naveo da su u protekla 24 časa testirana 94 uzorka, od čega su dva pozitivna, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 304.

U pitanju su dvije osobe iz Banjaluke i riječ je o bliskim kontaktima lica koja su ranije evidentirana kao pozitivna.

Šeranić je rekao da su u protekla 24 časa preminula još dva lica čime je broj preminuluh porastao na devet.

Ministar je rekao da je 35 lica izliječeno, te da je, u suštini, većina oporavljenih iz trećeg klastera iz Banjaluke.

– Ostali oporavljeni su putovali u Italiju, Sloveniju i druge zemlje. I dalje redovno nadziremo zdravstveno stanje ovih osoba i one moraju još 14 dana biti u kućnoj izolaciji u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije – naglasio je Šeranić.

Prema njegovim riječima, u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci nalazi se 37 pacijenata sa teškom kliničkom formom, a 49 osoba sa lakšom i srednjom kliničkom slikom smješteno je na staroj lokaciji Pulmologije.

– Na respiratoru imamo sedam osoba, a u izolaciji u UKC 10 lica čekaju nalaze – rekao je Šeranić.

On je dodao da se na liječenju u bolnicama u Bijeljini i Doboju nalaze po tri lica, Istočnom Sarajevu dva, a po jedno u Gradišci i Prijedoru.

Šeranić je rekao da je najviše pozitivnih na virus korona životne dobi između 30 i 65 godina – 200, a potom stariji od 65 godina kojh je registrovano 43.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se