15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

U Srbiji hapšenja zbog epidemije

Direktor Gerontološkog centra u Nišu uhapšen je zbog sumnje da kao ovlašćeno lice, nije preduzeo sve neophodne mjere i radnje kako bi spriječio širenje zarazne bolesti Kovid-19, uslijed čega je u ovoj ustanovi zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih.

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Bezbjednosno- informativnom agencijom i Višim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsili su M.S. (1973) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim djelom prenošenje zarazne bolesti – saopštila je PU Niš.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu, prenosi Blic.

Podsjetimo, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja oglasilo se saopštenjem na zvaničnom sajtu u subotu 11. aprila popodne, „da je u Gerontološkom centru Niš 25 korisnika testirano na Kovid 19, od čega je kod šest potvrđeno prisustvo virusa, a da se kod 19 rezultati očekuju tokom nedelje“.

– Preostali 231 korisnik ove ustanove nema simptome virusa. Svi korisnici kod kojih se sumnja na prisustvo korona virusa smješteni su u karantin, a od večeras ova ustanova biće u potpunoj izolaciji, uključujući i zaposlene u njoj – saopštili su prije dva dana iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se