naslovnaVIJESTIZvornik

U Kozluku napao policajca,a potom uhapšen

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, lišili su slobode lice inicijala B.Đ. iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Naime, osumnjičeni se tereti da je 13.04.2020. godine, ispred porodične kuće u mjestu Kozluk, grad Zvornik, narušio javni red i mir galamom i vrijeđanjem policijskih službenika, nakon čega je iste pokušao fizički napasti, ali je spriječen u daljem činjenju nedozvoljenih radnji.

Policijski službenici nastavljaju sa daljim aktivnostima u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

U toku protekla tri mjeseca tekuće godine, PU Zvornik je evidentirala jedno krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Podsjećamo, Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisano je da ukoliko je pri izvršenju krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, službenom licu nanesena tjelesna povreda ili mu je prijećeno upotrebom oružja, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja – navode u saopštenju Policijske uprave Zvornik.

Tagovi
Back to top button
Close
Close