10.4 C
Zvornik
25. април 2024.

U „Alumini“ šiju maske za radnike kompanije

alumina šije maske 1

U Odjeljenju za konfekciju i šivenje filter vreća u kompaniji „Alumina“ od prije petnaestak dana počele su da se prave i zaštitne maske, objavljano je tako iz Službe za odnose sa javnošću ove kompanije.

U situaciji kada je na tržištu vladala nestašica ovih respiratora, u ovoj fabrici odlučili su da u sopstvenoj režiji obezbijede višekratne maske radi preventivne zaštite zaposlenih od prenošenja virusa korona.

-Do sada je sašiveno oko 2.000 komada za sve službe u „Alumini, čiji radnici moraju koristiti maske usljed obaveza posla i kontakata sa trećim licima u novonastaloj situaciji izazvanoj korona virusom – kaže Rajko Aleksić, direktor Sektora proizvodnja glinice u kompaniji „Alumina“, u okviru koga radi i Odjeljenje za konfekciju i šivenje filter vreća.

alumina šije maske

Od početka poslova na šivenju maski, Aleksić podsjeća, da se javljao niz radnika iz drugih dijelova procesa rada u „Alumini“, nudeći svoje usluge da pomognu, prije svega kad je u pitanju krojenje segmenata za maske, što je umnogome pomoglo da se uradi ovoliki broj maski za kratko vrijeme. On kaže da je, u saradnji sa predstavnicima Sektora integrisane zaštite, nabavljen potrebni materijal i urađen šablon maski, tako da su u što kraćem periodu obezbijeđene prve količine ovih zaštitnih sredstava.

U Sektoru proizvodnja glinice naglašavaju da su radnice u Odjeljenju za konfekciju i šivenje filter vreća svojim primjerom pokazale istinski patriotizam prema fabrici u ovim teškim prilikama.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se