naslovnaVIJESTIZvornik

Testiraju se sva lica iz karantinskog smještaja u Karakaju

-Od srijede, 08. aprila počelo je testiranje na virus korona u lokalnom karantinu u Karakaju za sva  lica koja su u njemu provela 7-10 dana. Ukoliko nalazi budu negativni ta lica će biti upućivana da ostatak izrečenog karantina provedu u strogoj kućnoj izolaciji.  Trenutno je u Studentskom centru smješteno 38 osoba – saopštio je Odgovorni tim za upravljanje karantinom.

Prema izvještaju Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik u kućnoj izolaciji na području grada nalazi se 191 osoba, dok je mjera samoizolacije završena za 965 lica.

Od početka epidemije u zvorničkoj Bolnici za područje grada urađeno je 57 testiranja, od čega  je jedno lice pozitivno, 54 negativno, a za dva lica očekuje se rezultat testiranja.   

Komunalna policija grada Zvornika u prethodna 24 sata imala je 77 kontrola i sve su bile uredne. Kako je saopšteno iz Policijske uprave Zvornik na području grada nije bilo kršenja policijskog časa niti mjere zabrane kretanja za lica starija od 65 godina.  

Na osnovu zaključka Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zvornik licima starijim od 65 godina produženo je dozvoljeno kretanje utorkom i petkom za sat vremena. Već od sutra,  u intervalu od 07:00 do 11:00 časova stariji sugrađani moći će da odu do banke, apoteke ili u nabavku životnih namirnica. Ujedno Gradski štab je preporučio bankama i apotekama da tim danima prilagode svoje radno vrijeme starijim osobama, a svim mlađim licima od 65 godina da u tom periodu ne obavljaju poslove u bankama i trgovinskim radnjama.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa evidentirano je ukupno 452 prelaska granice u oba smjera.

Volonterski servis grada Zvornik u prethodnom danu imao je 6 izlazaka na teren.  

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi do 13.04.2020. godine.

U saopštenju Gradske uprave Zvornik apeluje se na građane da poštuju naredbe i preventivne higijenske mjere, da izbjegavaju sva okupljanja tokom predstojećih praznika i da iste proslave u krugu porodice.

Tagovi
Pogledajte još
Close
Back to top button
Close
Close