5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Testiraju se sva lica iz karantinskog smještaja u Karakaju

-Od srijede, 08. aprila počelo je testiranje na virus korona u lokalnom karantinu u Karakaju za sva  lica koja su u njemu provela 7-10 dana. Ukoliko nalazi budu negativni ta lica će biti upućivana da ostatak izrečenog karantina provedu u strogoj kućnoj izolaciji.  Trenutno je u Studentskom centru smješteno 38 osoba – saopštio je Odgovorni tim za upravlјanje karantinom.

Prema izvještaju Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlјa Zvornik u kućnoj izolaciji na području grada nalazi se 191 osoba, dok je mjera samoizolacije završena za 965 lica.

Od početka epidemije u zvorničkoj Bolnici za područje grada urađeno je 57 testiranja, od čega  je jedno lice pozitivno, 54 negativno, a za dva lica očekuje se rezultat testiranja.   

Komunalna policija grada Zvornika u prethodna 24 sata imala je 77 kontrola i sve su bile uredne. Kako je saopšteno iz Policijske uprave Zvornik na području grada nije bilo kršenja policijskog časa niti mjere zabrane kretanja za lica starija od 65 godina.  

Na osnovu zaklјučka Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zvornik licima starijim od 65 godina produženo je dozvolјeno kretanje utorkom i petkom za sat vremena. Već od sutra,  u intervalu od 07:00 do 11:00 časova stariji sugrađani moći će da odu do banke, apoteke ili u nabavku životnih namirnica. Ujedno Gradski štab je preporučio bankama i apotekama da tim danima prilagode svoje radno vrijeme starijim osobama, a svim mlađim licima od 65 godina da u tom periodu ne obavlјaju poslove u bankama i trgovinskim radnjama.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa evidentirano je ukupno 452 prelaska granice u oba smjera.

Volonterski servis grada Zvornik u prethodnom danu imao je 6 izlazaka na teren.  

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi do 13.04.2020. godine.

U saopštenju Gradske uprave Zvornik apeluje se na građane da poštuju naredbe i preventivne higijenske mjere, da izbjegavaju sva okuplјanja tokom predstojećih praznika i da iste proslave u krugu porodice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se