13.4 C
Zvornik
05. октобра 2022.

Stupila na snagu Odluka o proglašenju vanrednog stanja u Srpskoj

Odluka je objavljena je u Službenom glasniku, potvrdio je Srni direktor Službenog glasnika Republike Srpske Manojla Zrnić.

– Proglašava se vanredno stanje za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj usljed virusa korona – navodi se u ovoj odluci.

Vijeće naroda Republike Srpske obavijestilo je Narodnu skupštinu Srpske da su klubovi delegata u Vijeću naroda razmatrali odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Srpske i njenom prijevremenom stupanju na snagu, te konstatovali da se one ne odnose na vitalni nacionalni interes konstitutivnih naroda.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je pomenute odluke u subotu, 28. marta na prijedlog Vlade kako bi institucije mogle efikasnije regovati na epidemiju viorusa korona.

Predstavnici bošnjačkih političkih partija najavljivali su da će uložiti veto na pomenute odluke, ali su na sastanku predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović sa potpredsjedavajućim Vijeća naroda Srpske iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Edinom Ramićem razriješene dileme u pogledu uvođenja vanrednog stanja čime su stvorene pretpostavke da odluka stupi na snagu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se