23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Sljedeće nedjelje još duži policijski čas? Potpuna zabrana kretanja mogla bi da počne prije petka

Ono što važi za Beograd, do sada je uvijek važilo i za cijelu Srbiju.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je rano jutros da li nove mjere očekuju u glavnom gradu, kako bi se smanjilo širenje virusa COVID19.

– Iza nas je 40 sati policijskog časa. Kada poredimo ovih 40 sati sa 40 sati prošle nedjelje, koji su počeli u različito vrijeme, ove nedjelje imamo podatak da je 106 ljudi prekršilo mjere, prošle nedjelje je bilo više. Rezultati su bolji, ali nema razloga za opuštanje – rekao je gradonačelnik.

Na pitanje, koji je najrealniji scenario za Beograd i da li bi sljedeće nedjelje policijski čas mogao da počne ranije, gradonačelnik je rekao sljedeće:

– Sve više imamo podataka i o virusu i bolesti, na početku se malo toga znalo, pod pritiskom situacije, malo je bilo vremena doći do informacija. Sad imamo sve više radova koji su naučno osnovani. Ne vjerujem da možemo očekivati eskaliranje epidemije, ali to ne znači da se možemo opustiti. Praznici nam slijede, ovom prilikom svima čestitam koji slave danas Uskrs. Važno je da se ne opustimo – istakao je gradonačelnik.

Da se o produžetku policijskog časa uveliko priča, potvrdio je i sam Radojičić i rekao da bi mogao početi i prije petka naredne nedjelje:

– Mislim da ima smisla i uveliko pričamo o tome, jer i prošli vikend i ovaj daje rezultate, ne smijemo se opustiti. Vjerujem da ćemo zajedno sa epidemiolozima donijeti odluku kako da se ponašamo i te mjere će biti adekvatno pripremljene – rekao je.

Zadatak Beograđana

– Sada kada očekujemo da situacija ide na bolje, treba da budemo strpljivi i obazrivi. Idu lijepi dani, dani bez policijskog časa, šaljem poruku ljudima da budu što manje u kontaktu i u blizini. Kad trčite, recimo, distanca mora biti veća od dva metra – objasnio je gradonačelnik, ponovio da nema žurbe, da moramo do kraja da se borimo i da nema razloga da se opustimo prije vremena.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se