7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Rusija šalje pomoć, u Banja Luku stižu 3 aviona

Iz Ruske Federacije danas bi trebalo da stignu tri aviona sa medicinskom opremom, kao kontingent pomoći Republici Srpskoj.

Kako Zvornik Danas saznaje srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, na Aerodromu Banja Luka u 15:25 sati dočekaće sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH, Aleksandrom Ivancovim, prvi kontigent medicinske opreme i pomoći Ruske Federacije za borbu protiv epidemije izazvane Kovidom 19.

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, zatražio je od predsjednika Ruske Federacije, Vladimira Putina, pomoć u medicinskoj opremi i materijalima za sprečavanje širenja epidemije izazvane Kovidom 19, a razgovarao je i sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije, Sergejem Lavrovim, o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

Predviđeno je da danas na Aerodrom Banja Luka slete 3 aviona sa medicinskom opremom i materijalima, koje Ruska Federacija donira Republici Srpskoj.

Ambasada Rusije u BiH obratila se Ministarstvu spoljnih poslova BiH sa informacijom da Ruska Federacija šalje medicinsku pomoć, uz molbu da se dozvoli slijetanje ruskih vojnih aviona na banjalučki aerodrom.

Savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman rekao je da je Ministarstvo dalo odobrenje i da će avion dopremiti medicinsku opremu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se