23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Rusi stigli u Zvornik

ZVORNIK – Ruski stručnjaci stigli su danas u zvorničku Bolnicu da bi pomogli zvorničkim ljekarima i podijelili iskustva šta je najbolje činiti u narednom periodu. Ispred zvorničke bolnice dočekali su ih gradonačelnik i direktor bolnice.

-Trenutno se otpuštaju osobe iz karantina u Karakaju i u toku dana tamo će ostati samo 12 stanovnika. Najvažnije nam je da bolnica ostane da radi. Važno je da se pridržavamo uputstava jer smo u povoljnoj situaciji da se u našoj okolini ova situacija završi. Za sad je, nakon turbulencija koje smo imali, stanje dobro i očekujem da nedjelja pred nama pokaže da smo do sada dobro radili – navodi gradonačelnik Zvornika, Zoran Stevanović.

Direktor zvorničke bolnice zahvalio se ruskim stručnjacima na pomoći u borbi sa virusom.

-Do sada smo imali 154 uzorka poslata na Institut za javno zdravstvo. Tri pacijenta izliječena su i upućena su u kućnu izolaciju. Četvrti pacijent je prebačen u Srbiju. Organizovali smo kontrolne punktove na svim ulazima u bolnicu i respiratornu ambulantu , tzv. kovid bolnicu. Trijažom se odvajaju i raspoređuju pacijenti – o dosadašnjem stanju govori Ivan Popović, direktor Bolnice.

U prvom krugu ruske pomoći stigli su infektolog, epidemiolog, anestetičar i anesteziolog. Njihova uloga je savjetodavna u daljem radu Bolnice. U drugom krugu dolaze stručnjaci za dezifenkciju Bolnice. Zaustavljanje prijema pacijenata na interno odjeljenje odvijalo se po preporuci Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, zbog toga što je bilo kontakata sa zaraženim lice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se