18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Raste broj zaraženih virusom korona u Bijeljini

U Bijeljini su zabilježena četiri nova slučaja zaraze virusom korona, ukupno devet, a čekaju se rezultati za još devet testiranih, saopšteno iz Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina.

Jedan od novozaraženih je pacijent koji je nedavno boravio u Medicinskom centru Bajer u Tuzli i trenutno je u bolničkom karantinu na respiratoru. Sa njim se nalazi i supruga čiji rezultat se očekuje, dok je kćerka negativna na virus korona, ali je pod strogim nadzorom u kućnom karantinu.

Pozitivan je i rezultat supruge dijaliznog bolesnika kojem je 30. marta potvrđena zaraza Kovidom 19 i ona se nalazi u karantinu u bijeljinskom Domu učenika. Zaraza je potvrđena i kod jednog pacijenta sa područja Bijeljine koji je smješten u Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka, na respiratoru, dok je njegova supruga, takođe pozitivna, u Domu učenika.

Iz Bolnice „Sveti Vračevi“ potvrđeno je da u Bijeljini postoje tri klastera zaraze i da su u saradnji sa Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja organizovali evidentiranje svih osoba koje su imale kontakt sa zaraženim licima.

– Bez obzira na trenutno stanje, nema mjesta za paniku, a oprez je podignut na najviši nivo. Očekujemo rezultate za još devet uzoraka, pod nadzorom je 79 lica, a do 1. aprila testirane su 44 osobe. Apelujemo da se građani uzdrže od kontakata, kako bi bilo što manje zaraženih – poručili su iz Bolnice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se