18.1 C
Zvornik
23. јул 2024.

Proces poništenja postupka javne nabavke

BANJALUKA – Helikopterski servis Republike Srpske nije nabavio helikopter i nalazi se u procesu poništenja postupka javne nabavke, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

U saopštenju se dodaje da Helikopterski servis Republike Srpske u subotu, 18. aprila, nije imao aktivnosti, te da u svom vlasništvu posjeduje helikopter „AŠ 19“, registarskog broja E7-RSG.

Povodom objavljivanja pojedinih medija o nabavci helikoptera, iz Vlade Republike Srpske ističu da je u skladu sa instrukcijama Vlade i Ministarstva finansija, a u vezi sa nastalim posljedicama epidemije virusa korona, prilikom izrade rebalansa budžeta odlučeno da se odustane od nabavke.

„Tako da je prijedlog odluke o stavljanju van snage odluke o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava, upućen Vladi Republike Srpske 7. aprila, kao i prijedlog rješenja o stavljanju van snage rješenja o davanju saglasnosti na sprovođenje postupka javne nabavke robe – helikoptera, što je Vlada Republike Srpske usvojila na sjednici 9. aprila“, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će Helikopterski servis Srpske, kao ugovorni organ donijeti odluku o poništenju postupka javne nabavke helikoptera, nakon što odluka o stavljanju van snage odluke o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava bude objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske.

Odluka o poništenju postupka javne nabavke biće objavljena na portalu javnih nabavki i na veb stranici Helikopterskog servisa Republike Srpske, te dostavljena svim potencijalnim ponuđačima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se