14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Preporuka da se građani RS ne kreću u grupama koje čine više od tri osobe

BANJALUKA – Građanima RS je preporučeno da na otvorenom prostoru nose zaštitne maske i rukavice, da se ne kreću u grupama koje čine više od tri lica, te da drže fizičku distancu od dva metra, navedeno je u saopštenju nakon sjednice Glavnog koordinacionog tima.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održali su danas, u Banjaluci, redovan sastanak Glavnog koordinacionog tima.

Najavljeno je i da će policija sprovoditi pojačane kontrole parkova, izletišta i drugih mjesta gdje postoji mogućnost okupljanja većeg broja osoba.

„Glavni koordinacioni tim najavio je da će medicinski tim iz Ruske Federacije, koji je juče stigao u Republiku Srpsku, narednih dana izvršiti dezinfekciju bolnica, domova zdravlja i karantinskih prostora u kojima borave lica pozitivna na virus korona“, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje data je preporuka Republičkom štabu za vanredne situacije da obaveže trgovce i druge davaoce usluga, da svoje usluge, u direktnom kontaktu, pružaju zaštićeni maskom i rukavicama i sprovode propisane mjere dezinfekcije. Takođe, lica koja primaju ove usluge dužna su da budu zaštićena maskom i rukavicama.

„Glavni koordinacioni tim zadužio je inspekcijske organe i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da pojačaju kontrolu primjene svih dosadašnjih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije“, pojašnjava se u saopštenju.

Glavni koordinacioni tim još jednom je pozvao građane da budu odgovorni i da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona. 

Apelovano je i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se