15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Praznični vikend dobro prošao, dobra slika ne smije da nas zavara, problem može da nastane svake sekunde

ZVORNIK – Na danas održanoj pres konferenciji povodom vanrednog stanja gradonačelnik grada Zvornik saopštio je da u Zvorniku i dalje nema zaraženih virusom korona.

-Iza nas je praznični vikend koji je dobro prošao, rekao je Stevanović.

-Što se grada Zvornika tiče, mi smo imali samo jednog zaraženog koji je na ponovljenom testiranju bio negativan, što znači da je praktično izliječen, rekao je gradonačelnik Stevanović koji je izrazio zahvalnost za dosadašnju službu svim institucija koje učestvuju u borbi protiv epidemije – medicinarima, zvorničkoj bolnici, Štabu za vanredne situacije, policiji, vatrogascima…

-U republičkom karantinu trenutno imamo dvije osobe sa područja opštine Osmaci i oni su pod medicinskom njegom, dobrog su zdravstvenog stanja, izjavio je Stevanović dodajući da u opštinskom karantinu ima 17 osoba i da se očekuje još nekoliko lica da bude smješteno u toku dana.

Zoran Stevanović 1 1
Zoran Stevanović – foto: Zvornik Danas

-Počela je da radi bolnica u punom kapacitetu. Vatrogasci su imali nekoliko intervencija. I njima zahvalnost za budnost. Oni su ove godine imali već 100 intervencija. Dobra epidemiološlka slika u Zvorniku i regiji ne smije da nas zavara. Problem se može desiti svake sekunde, svako naše opuštanje može da nas košta. Dobro je da u Srbiji pada broj novozaraženih, dobro je da u Tuzli pada broj zaraženih. Mogli bi uskoro ući u drugo poluvrijeme. Očekujemo da u maju dođe do smanjenja mjera i otvaranje granica, rekao je Gradonačelnik.

-Poštujte upustva nadležnih. Važno je da što prije pobijedimo, kako bi se što prije vratili poslu i aktivnostima.

Danas se će biti testirani svi u domovima za stara lica u Kiseljaku i Karakaju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se