18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Početak rada određenih privrednih subjekata. Rasplet situacije posle praznika

Na današnjoj konferenciji za medije u Grdskoj uravi Zvornik, saopšteno je nema zaraženih u poslednjih 48 sati. To je stanje posle testiranja svih primarnih i sekundarnih kontakata zaražene osobe od prošle sedmice. Uz to je testiran i određen broj medicinskih radnika čiji su rezultati takođe negativni, kao i dva lica iz Bratunca. U karantinu ostaju dva zaražena lic koja se osjećaju dobro. U gadskom karantinu trenutno je 24 lica od kojih je 13 testirano, njihovi rezultati su negativni i oni danas odlaze u kućnu izolaciju, dok u karantinu ostaje 11 osoba.

Gradonačelnik Stevanović je rekao da razumije nervozu građana koja dolazi sa lijepim vremenom, ali je poručio da građani imaju strpljenja još za prvomajske praznike i krsnu slavu Đurđevdan, jer če mjere nakon njih biti relaksirane.

Što se tiče problematike vezane za pograničnu regiju, on je objasnio da ne vjeruje da će biti popuštanja na graničnim prelazima prije nastupajućih praznika, ali je naglasio da je optimističan u pogledu proglašenja kraja vanrednog stanja nakon praznika.

Darko Stefanović, načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, objasnio je šta jučerašnje mjere koje je donijela Vlada Republike Srpske znače za našu lokalnu zajednicu.

Zabranjuju se i dalje javna okupljanja, rad ugostiteljskim objektima, fitnes centrima, spa centrima, dječijim igraonicima, organizovanje treninga zasve vrste i uzrasne kategorije sportova…

S druge strane, dozvoljava se rad ugostiteljskim objekti koji služe hranu ali bez zadržavanja u lokalima i uz pojačane mjere higijene. Uz ove uslove počinju sa radom i butici. Radno vrijeme svih je od 07 do 18 časova.

Pored privrednih subjekata od danas je sa radom počela i Narodna biblioteka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se