SvijetVIJESTI

Pojavili se novi simptomi virusa korona kod skoro polovine oboljelih

Skoro polovina teže obolelih od virusa korona ukazuje da ima nove simptome bolesti i da osjeća nešto poput zujanja u tijelu.

Oboljeli iskustva sa tim novim, za njih nepoznatim simptomom, sve više dijele na društvenim mrežama i opisuju ga i kao zujanje, šištanje ili nešto tome slično – tako da je „fižing“ postao još jedan od simptoma virusa korona, prenosi Tanjug pisanje Njujork posta.

Ljekari za taj dnevni list navode da je riječ o posebnim senzacijama – osjećaju koji pacijenti imaju dok se njihova tijela bore sa virusom.

​Jedna pacijentkinja je taj novi simptom opisala kao da joj nešto struji po koži, dok je druga rekla da je njen partner imao osjećaj da mu koža gori pa su morali da ga mažu losionom za posle sunčanja.

Koristili smo i kremu protiv opekotina, dodala je ona.

Ostali simptomi te za mnoge smrtonosne bolesti uključujući i groznicu, bolove, teško disanje, umor, suv kašalj, proliv, moždani udar, a sa druge strane kod nekih ne izazivaju ni najmanje simptome.

Evidentirani su i neurološki simptomi, poput vrtoglavice i glavobolje, ataksije koja se opisuje kao nedostatak koordinacije pokreta, poput hodanja ili podizanja predmeta. Ataksija može uticati na govor, pokrete očiju i sposobnost gutanja.

Izvor
Sputnik
Tagovi
Back to top button
Close
Close